Waarom Grieken eieren rood verven voor pasen | Mythos Grieks Restaurant te Someren-Eind

Waarom Grieken eieren rood verven voor pasen


Een van de oudste Griekse Orthodoxe Christelijke tradities voor pasen zijn de rood geverfde eieren, die geassocieerd worden met de kruisiging en herrijzenis van Jesus.

De oosters-orthodoxe kerken – ook wel Orthodoxe Kerk of Byzantijnse Kerk genoemd – vieren het Paasfeest in 2019 op zondag 28 april.

Geniet van Grieks eten van hoge kwaliteit tegen zeer aantrekkelijke prijzen!

De schaal van het ei symboliseert het lege steengraf waaruit Jezus opstond na zijn kruisiging. Het wordt gebruikt als een universele manier van begroeten voor christelijke gelovigen, terwijl het ook de eeuwige levenservaring voorspelt die de ware gelovigen opwacht na de dood.

Waarom Grieken eieren rood verven voor pasen

https://mythos-someren.nl/online/top-acties/

De keuze voor rood stamt af van vroege Christenen, die eieren rood kleurden ter nagedachtenis aan het bloed van Jezus, die gekruisigd was voor de redding van de mensheid. Er is echter nog steeds onenigheid over de reden waarom de Grieks-Orthodoxe kerk deze gewoonte heeft aanvaard.

Maria Magdalena wordt met de rode gewoonte van paaseieren verbonden, als de eerste persoon die het lege graf van Jezus heeft gezien na zijn opstanding. Maria Magdalena ging naar de Romeinse keizer om hem over het wonder te vertellen.

Bekijk onze unieke aanbiedingen en kies degene die het beste bij u past.

De keizer geloofde echter niet wat hem werd verteld en kondigde aan dat hij de beweringen van Maria Magdalena alleen zou geloven als de eieren in een mand naast hem onmiddellijk rood zouden kleuren, en dit gebeurde onmiddelijk.

Volgens een andere variatie van het verhaal zou een onbekende vrouw het nieuws van de opstanding van Jezus alleen geloven, als de eieren die ze in haar handen had rood zouden kleurden. Wonder boven wonder veranderden de eieren van kleur zodra ze begon te twijfelen.

De Grieks-Orthodoxe traditie schrijft voor dat de eieren op Witte Donderdag rood worden geverfd ter herinnering aan het Laatste Avondmaal.

Het is een algemene overtuiging dat geverfde paaseieren 40 dagen houdbaar blijven zonder te worden gekoeld. Als een priester de eieren echter op Paaszondag zegent, wordt gezegd dat ze een heel jaar meegaan zonder te bederven.

Onze speciale aanbiedingen zijn zeker nog een goede reden om ons een keer te bezoeken, en zelf eens te ervaren dat kwaliteit en gastvrijheid hier terug te vinden zijn.