Ouzo, het wonderbaarlijke Griekse drankje! - Mythos Grieks Restaurant te Someren-Eind

Ouzo, het wonderbaarlijke Griekse drankje!


Ouzo is een Grieks traditioneel product dat wordt geproduceerd door gedestilleerde zuivere aardmaterialen. Het gebruikt destillaat van graan, dat geplaatst wordt in bronzen kopers en dat wordt gearomatiseerd door een procedure van destillatie met kruiden, noten en anijs, wat de Ouzo zijn karakteristieke smaak geeft.Het wordt uitsluitend in Griekenland geproduceerd, maar wordt over de hele wereld geconsumeerd. Het behoort tot de categorie van gedistilleerde dranken.

Met onze Ouzo verwelkomen we je elke keer bij Mythos te Someren-Eind. Dit is het welkomstdrankje dat je in één teug leeg drinkt!

Ze zeggen dat Ouzo oorspronkelijk uit het eiland Lesbos komt, specifiek uit de plaats Plomari. Dit is geen toeval, want het gebied heeft een lange traditie van de productie van Ouzo. Hier zijn Griekse families begonnen met het produceren van Ouzo in de 19e eeuw en het wordt tot vandaag de dag gedestilleerd in dezelfde traditionele wijze.

Ouzo, het wonderbaarlijke Griekse drankje!

Plomari is ooit een handelshaven geweest tussen Europa en Azie. De zee en de rijke grond hebben ervoor gezorgd dat Ouzo van uitstekende kwaliteit gemaakt kon worden. De rijke inwoners van Plomari wisten wel hoe ze van het leven konden genieten. Zo is de ruil en export van Ouzo ontstaan.

Ouzo geeft iets extra’s aan je voorgerechten, vooral vissen zoals inktvis en mosselen, die we in Mythos te Someren-Eind maken volgens een uniek, traditioneel recept van Samothraki (een eiland in Noord-Griekenland).

Ouzo, het wonderbaarlijke Griekse drankje!

Ouzo was zo geliefd door de Grieken en buitenlanders, dat het bekend werd als het nationale drankje van Griekenland. Vandaag de dag zijn de naam en oorsprong van Ouzo beschermd door de EU, wat betekent dat het nergens anders geproduceerd mag worden behalve in Griekenland zelf.

Deze plant bevat organische chemische stoffen die terpenen genoemd worden. Vele studies hebben aangetoond dat terpenen stoffen zijn met krachtige antioxidanten, die cellen en het lichaamsweefsel beschermen van vrije radicalen, die veel ziektes veroorzaken.

Yamas!

Op de foto ziet u de eigenaar van Mythos, Thomas Doumpas, genieten van een glaasje ouzo met oude vrienden tijdens afgelopen zomer in Griekenland.

Ouzo, het wonderbaarlijke Griekse drankje!

Tags: , , , ,