Ouzo – De hartverwarmende Griekse drank! | Mythos Grieks Restaurant te Someren-Eind

Ouzo – De hartverwarmende Griekse drank!


Het Ouzo drankje heeft een sterke anijs smaak en draagt een vleugje Griekenland bij zich.

Het is een heldere drank die melkachtig wordt als er water in wordt gegoten en er aroma’s naar boven komen die zijn andere kwaliteiten tonen. Ouzo is zoveel meer dan alleen een drankje. Het is een manier van leven in Griekenland! Ouzo is afkomstig uit Klein-Azië en wordt tegenwoordig geproduceerd in heel Griekenland.

Ouzo, het wonderbaarlijke Griekse drankje!

Met onze Ouzo verwelkomen we je elke keer bij Mythos te Someren-Eind. Dit is het welkomstdrankje dat je in één teug leeg drinkt!

Het complexe en gedetailleerde productieproces verschilt van recept tot recept, dat van generatie op generatie doorgaat en een goed bewaard familiegeheim blijft. De drank wordt op smaak gebracht met een verscheidenheid aan kruiden die op Griekse grond groeien. Ouzo bestaat meestal uit een kleiner deel druivendistillaat dat meer is dan 20% volgens de voorschriften. Tegenwoordig zijn er meer dan 300 ouzo producenten.

Ouzo-drank wordt puur geserveerd, met water of met ijs, in een lang, smal glas waarin je zoveel water toe kan voegen als je wil. Ouzo start je eetlust en zorgt ervoor dat je snakt naar de heerlijke Griekse lekkernijen, genaamd Mezedes.

Deze drank wordt ook gebruikt in cocktails, gemengd met fruit- en groentesappen en likeuren. Sommige kenners drinken ouzo afwisselend met Griekse koffie, terwijl anderen een paar druppels in hun koffie doen!

Lees ook: 

Ouzo, het wonderbaarlijke Griekse drankje!

Tags: , , ,