Mastiek van Chios | Mythos Grieks Restaurant te Someren-Eind

Mastiek van Chios


De mastiek van Chios is sinds 1997 een product van beschermde oorsprongsbenaming, op basis van de EU-regelgeving. Dit is een uniek product in dewereld, omdat het alleen groeit op het eiland Chios.

De mastiekboom is een altijd groene, 3 meter hoge boom die na 50 jaar volledig volgroeid is. Wetenschappers hebben nog niet ontdekt waarom de mastiekboom in geen enkel ander deel van de wereld kan groeien. Het lijkt alsof de enige reden het warme en droge klimaat van Chios is.

Mastiek lijkt op tranen in de spleten van de stam dat op de grond druppelt. Om ervoor te zorgen dat de mastiek zich op de markt kan verspreiden in de vorm die we kennen, wordt deze zorgvuldig met de hand gereinigd, zodat het kan worden gebruikt zonder enig chemisch of industrieel proces.

De vader van de moderne geneeskunde, Hippocrates, had herhaaldelijk gewezen op de therapeutische eigenschappen van de mastiek, vooral voor de behandeling van maag gerelateerde ziekten.

Mastiek heeft antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen, het heeft een gunstig effect op de conditie van het spijsverteringsstelsel. Het speelt ook nog eens een belangrijke rol bij de genezing van verwondingen en het helpt bij het herstel van de huid.

De jarige eet & drinkt helemaal gratis!

Tags: , , ,