Frappe vs Freddo: De strijd tussen de Griekse zomer-koffies | Mythos Grieks Restaurant te Someren-Eind

Frappe vs Freddo: De strijd tussen de Griekse zomer-koffies


Frappe vs Freddo: De strijd tussen de Griekse zomer-koffies

Frappe en Freddo staan bovenaan de lijst van ijsdranken in Griekenland, omdat hun traditie van het hele jaar door ijskoffie drinken iets is waar de Grieken trots op zijn!

De zomer komt er bijna aan, en dus ook de koude dranken die Griekenland u tijdens deze maanden aanbiedt.

De traditie om het hele jaar door ijskoffie te drinken, is niet erg beroemd in het buitenland, maar dit is zeker iets waar de Grieken trots op zijn. Of we het nu hebben over de klassieke frappé of de zeer populair geworden freddo, de keuzes die je hebt voor ijskoffie in Griekenland zijn talrijk.

Bekijk onze unieke aanbiedingen en kies degene die het beste bij u past.

Maar als het erop aankomt, kan het moeilijk worden om te kiezen tussen de freddo of de frappé. En als u freddo kiest, wilt u dan Freddo Cappuccino of Freddo Espresso? Gelukkig zijn er geen goede of foute antwoorden op deze dilemma’s. Alles is een kwestie van persoonlijke smaak en mening.

Laten we deze twee beroemde Griekse ijskoffie eens nader bekijken:

Frappé (aan de linkerkant) is een met schuim bedekte ijskoffie, gemaakt van oploskoffie, water, ijsblokjes en suiker (of soms zelfs roomijs). De Frappé is per ongeluk uitgevonden in 1957 door Dimitris Vakondios tijdens de internationale handelsbeurs van Thessaloniki, maar deze ijskoffie is nog steeds erg populair in Griekenland en Cyprus, en is verkrijgbaar bij vrijwel elk Grieks café. De Frappé is een van de koffiedranken die het gemakkelijkst te maken zijn, door middel van een shaker of een speciale mixer.

Daartegenover staat Freddo, die in twee verschillende varianten beschikbaar is: Freddo Espresso en Freddo Cappuccino.

Geniet van Grieks eten van hoge kwaliteit tegen zeer aantrekkelijke prijzen!

Freddo Cappuccino is de ijskoude versie van de gewone cappuccino, en hier zit meestal een kleine hoeveelheid koude schuim op (afrogala in het Grieks). Behalve in Griekenland, is dit drankje ook in Cyprus en delen van Italië erg populair.

Freddo Espresso is de koude versie van espresso koffie. Dit wordt gemaakt van een dubbele shot espresso gemengd in een mixer met ijsblokjes. De Freddo Espresso is vooral populair bij mensen die de voorkeur geven aan een koude en sterke koffie. Deze ijskoffie is in de afgelopen tien jaar de meest geconsumeerde koffie in Griekenland geworden.

Veel mensen zeggen dat als je aan een van deze koffies wat vanille-ijs of -likeur toevoegt, dit de drank naar een heel nieuw niveau van smaak zal brengen.

Dus waarom zou u het niet een keer proberen?

 

https://mythos-someren.nl/online/top-acties/

Tags: , ,