17 Jul
Frappe vs Freddo: De strijd tussen de Griekse zomer-koffies
Frappe vs Freddo: De strijd tussen de Griekse zomer-koffies

De zomer nadert snel, en met de warmte komen ook de verfrissende koude dranken die Griekenland te bieden heeft. Onder deze dranken staan twee ijskoffievarianten bovenaan: de traditionele Frappe en de moderne Freddo. Beide hebben hun eigen charme en een trouwe schare fans. Maar wat maakt deze koffies zo speciaal, en hoe kies je tussen hen? Deze zomer, laat je verleiden door de rijke smaken van Griekse ijskoffie bij "Mythos Someren-Eind".

Frappe: Een Ongelukkige Uitvinding Die Een Hit Werd

De Frappe, een met schuim bedekte ijskoffie, bestaat uit oploskoffie, water, ijsblokjes en suiker/melk. Soms wordt er zelfs roomijs toegevoegd voor een extra romige textuur. Dit drankje werd per ongeluk uitgevonden in 1957 door Dimitris Vakondios tijdens de internationale handelsbeurs van Thessaloniki. Ondanks de toevallige ontdekking, is de Frappe nog steeds een van de meest geliefde dranken in Griekenland en Cyprus. Het is eenvoudig te maken met een shaker of een speciale mixer, en bijna elk café in Griekenland biedt deze verfrissende koffie aan.

Frappe vs Freddo: De strijd tussen de Griekse zomer-koffies



Freddo: De Moderne Variant

In tegenstelling tot de traditionele Frappe, zijn er twee varianten van Freddo: Freddo Espresso en Freddo Cappuccino.

Freddo Espresso is de ijskoude versie van espresso. Het wordt gemaakt door een dubbele shot espresso te mengen met ijsblokjes in een mixer. Dit resulteert in een krachtige, verfrissende koffie die vooral populair is bij liefhebbers van sterke smaken. In de afgelopen tien jaar is Freddo Espresso de meest geconsumeerde koffie in Griekenland geworden.

Freddo Cappuccino is de ijskoude versie van de klassieke cappuccino. Het bevat een kleine hoeveelheid koud schuim, bekend als afrogala in het Grieks, bovenop de koffie. Dit drankje is niet alleen in Griekenland, maar ook in Cyprus en delen van Italië erg geliefd. 

Frappe vs Freddo


Waarom Kiezen Tussen Frappe en Freddo?

Het kiezen tussen een Frappe en een Freddo kan lastig zijn, vooral omdat beide dranken hun unieke voordelen hebben. De Frappe is eenvoudig te maken en biedt een heerlijke schuimlaag, terwijl de Freddo Espresso en Freddo Cappuccino een meer verfijnde, moderne twist geven aan de klassieke ijskoffie. Veel mensen voegen een bolletje vanille-ijs of een scheutje likeur toe aan hun koffie om de smaak nog verder te verrijken. Deze toevoegingen tillen de drankjes naar een heel nieuw niveau en bieden een unieke ervaring voor elke koffieliefhebber.

Proef Het Zelf

Of je nu kiest voor de traditionele Frappe of de moderne Freddo, beide Griekse ijskoffies beloven een verfrissende en heerlijke ervaring te bieden tijdens de warme zomermaanden. Dus waarom zou je het niet een keer proberen?

Bezoek ons bij "Mythos" in Someren-Eind en ontdek jouw favoriete ijskoffie deze zomer!

Wij nodigen je uit om beide varianten te proberen en je eigen favoriet te ontdekken.

Tot snel bij Mythos in Someren-Eind!



Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.
email: